Vezetői engedély megengedett a schengeni övezetben

Vezetői engedély megengedett a schengeni övezetben

Vezetői engedély megengedett a schengeni övezetben, Az érvényes magyar jogosítvány megszerzésének folyamata nagyon hosszú és bonyolult lehet. Ez több bonyolult eljárást foglal magában, amelyek különösen a külföldiek számára nagyon frusztrálóak lehetnek. Ügynökségünk azonban 5 napon belül segít Önnek leküzdeni ezeket a bonyodalmakat és megszerezni az érvényes magyar jogosítványt. Ha azonban szeretné követni az érvényes magyar jogosítvány megszerzésének bonyolult, hosszú hatósági eljárásait, az alábbiakban néhány fontos tudnivalót olvashat.

Természetesen a magyar jogosítvány megszerzésének legegyszerűbb módja, ha profi közvetítők segítenek ebben a folyamatban. Ehhez a közvetítőhöz fordulhat, hogy napokon belül segítséget kapjon a magyar jogosítvány megszerzéséhez. Ezen kívül ez az iroda abban tud segíteni, hogy a külföldiek napokon belül nagyon egyszerűen megszerezzék a magyar jogosítványt. A külföldi jogosítvány néhány napon belüli magyarra cseréjében is segítenek. Ezeket a szolgáltatásokat partnereink számos más országban is nyújtják.

 

 

Vezetői engedély megengedett a schengeni övezetben

Vehet-e külföldi jogosítvánnyal Európában? Helyi jogosítványt kell igényelni? Itt válaszolunk minden kérdésére az európai vezetéssel kapcsolatban.

Ha a schengeni övezet a világon a legnagyobb, amely lehetővé teszi a mozgás szabadságát, az azt jelenti, hogy bármilyen jogosítvánnyal lehet vezetni? Nos, mint általában, attól függ! Íme, amit tudnia kell az európai utakon való jogszerű vezetésről.

Vezetői engedélyét egy európai ország adta ki? Nem kötelező cserélni. Ha vezetői engedélyét a 30 EGT-ország valamelyike ​​(EU-országok + AELE Svájc kivételével) állították ki, ezekben az országokban vezethet, függetlenül a tartózkodás időtartamától. Nem kell helyi vezetői engedélyre cserélnie (bizonyos körülmények kivételével), ha megfelel néhány feltételnek:

Ön érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.
Vezetői engedélyének meg kell felelnie annak az országnak, amelyben tartózkodik (például az érvényességi idő országonként változhat).
A származási országában kiadott ideiglenes okmányokat (ideiglenes vezetői engedély, ideiglenes vezetői engedély, vezetői vizsgabizonyítvány, jogosítvány elvesztésének vagy ellopásának nyilatkozata) nem mindig ismerik el minden európai országban.

Tudtad ?
2013-ban új és egyedülálló európai vezetői engedély került forgalomba, amely Európa összes országában érvényes. Betéti kártya méretű és gyurmázott, csalás ellen védett (elektronikus chippel), és megújuló. Az érvényességi idő EU-országonként eltérő.

Franciaországban például az A és B kategóriák érvényességi ideje 15 év, a nehéz kategóriák (C és D) esetében pedig öt év, vagy orvosi javaslattól függően. A megújítás csak adminisztratív jellegű, orvosi vizit és gyakorlati vizsga nélkül (kivéve a KRESZ szerinti speciális helyzeteket).

Franciaországban a 2013. január 19. előtt kiállított vezetői engedélyek 2033. január 19-ig érvényesek.

Milyen esetben kell vezetői engedélyt kicserélnie egy másik EGT-országban? Ha szeretné: egyszerre csak egy európai vezetői engedélye lehet. Ha másik EGT-országba költözik, nem kell kicserélnie, de ha hajlandó, megteheti.

Kötelező: ha vezetői engedélyét ellopták, elvesztette vagy megsérült, ha Ön származási országában kiállított, életre szóló jogosítvánnyal rendelkezik, és a lakóhelye szerinti ország hatóságai korlátozott érvényességű vezetői engedélyt írnak elő. a tiéd az ő szabályzataik szerint hamarosan lejár.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!