Országok, ahol a legnehezebb jogosítványt szerezni (2022)

Országok, ahol a legnehezebb jogosítványt szerezni (2022)

 

Országok, ahol a legnehezebb jogosítványt szerezni (2022). Természetesen a magyar jogosítvány megszerzésének legegyszerűbb módja a hozzánk hasonló profi közvetítők segítségével, akik segítik a folyamatot. Ehhez a közvetítőhöz fordulhat, hogy napokon belül segítséget kapjon a magyar jogosítvány megszerzéséhez. Ezen túlmenően ez az iroda abban tud segíteni, hogy a külföldiek napokon belül nagyon egyszerűen megszerezzék a magyar jogosítványt. Külföldi jogosítvány magyarra cseréjében is segítünk néhány napon belül. Ezeket a szolgáltatásokat partnereink számos más országban is nyújtják.

A járművezetői tanfolyamokat szolgáltató Zutobi saját kutatásai szerint az országok közötti különbségeket vizsgálja a jogosítvány megszerzése terén. Nem meglepő, hogy ezek a különbségek meglehetősen nagyok. A Zutobi többek között megvizsgálta a járművezetői vizsga költségeit, azt, hogy mennyi életkortól kezdheti meg a jogosítvány megszerzését, az esetleges további vizsgákat, valamint a vizsga megkezdéséhez szükséges órák mennyiségét.

Hollandia, Belgium és Németország

Az eredményt azon országok listájában mutatjuk be, ahol a legnehezebb a jogosítvány megszerzése, valamint azon országok listáján, ahol nagyon egyszerű a jogosítvány megszerzése. Természetesen Hollandia a „nehéz” listán szerepel, igaz, ésszerű tizennegyedik helyen. Belgiumban a 8. helyen végzett, ahol a fő különbség az látszik, hogy Belgiumban orvosi vizsgálat is jár. Németországban a jogosítvány megszerzése kicsit könnyebben megy: szomszédos országunk a 24. helyen végez.
Nem csak Európa
A várttal ellentétben biztosan nem csak a nyugat-európai országok nehezítik a potenciális autósok dolgát. Például Brazília a második helyen, Chile pedig a 7. helyen áll. Horvátországot az a kétes megtiszteltetés érte, hogy itt az első helyen végzett. A vezetői engedély megszerzése itt átlagosan 85 óra leckét jelent. Sőt, mindenféle kiegészítő vizsgálat van, és a jogosítvány megszerzése Horvátországban is nagyon költséges. Valójában drágább, mint bárhol máshol a világon, mert Horvátország ezen a területen is a legelső helyen végzett.

 

Kényelmes

Ha a lehető legkevesebb gonddal szeretne vezetői engedélyt szerezni, akkor mielőbb fel kell szállnia egy mexikói repülőre. Zutobi szerint ehhez 2018-ig egyáltalán nem is kellett vizsga, a mostani pedig csak elméletből áll. Sőt, 15 évesen már lehet itt vezetni. Minden más országban gyakorlati vizsga is jár a járművezetői vizsgához, de ez nem mindenhol jelent sokat. Katar Mexikó után végez a listán, míg Lettország a „legkönnyebb” európai ország a harmadik helyen. Az Egyesült Államok a negyedik. Itt könnyűnek tartják a jogosítvány megszerzését, mert alacsony a 16 éves korhatár, kevés az óra, és a vizsga költségei is alacsonyabbak az átlagosnál. A „könnyű” listához kétségtelenül Franciaország áll a legközelebb, amely a figyelemre méltó tizedik helyen áll.

Országok, ahol a legnehezebb jogosítványt szerezni (2022)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!